Приједор: Отворени девети Дани цвијећа

Срна
Приједор: Отворени девети Дани цвијећа

Приједор - На малом градском тргу у Приједору отворена је девета по реду туристичко-привредна манифестација "Дани цвијећа" која је окупила девет произвођача који се баве пластеничком производњом цвијећа са подручја Приједора.

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић посјетио је излагаче и истакао да је ово идеална прилика да се произвођачи цвијећа повежу са грађанима Приједора и да им понуде своје производе.


"Надамо се да ће продајом ових расада цвијећа цијели град бити украшен и то је основни циљ ове манифестације-уређење наше животне и радне средине", рекао Ђаковић.

Он је додао да је намјера Градске управе као организатора манифестације, популаризација пластеничке производње цвијећа и допринос акцији прољећног уређења града.

Шеф градског Одсјека за унапређење пољопривреде Татјана Марић истакла је да ће Градска управа и у овој години са 50.000 КМ за подстицаје у пољопривредној производњи, стимулисати пластеничку производњу у цјелини.

Грађани имају избор цвијећа од 50 врста и по различитој цијени од 0,50 КМ и више, а на веће количине произвођачи дају попуст.

Манифестација "Дани цвијећа" у Приједору ће бити отворена до 5. маја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана