Prijedor: Održana manifestacija Vaskrsu s ljubavlju-Uskrsu s ljubavlju

Srna
Prijedor: Održana manifestacija Vaskrsu s ljubavlju-Uskrsu s ljubavlju

Prijedor - Vaskršnje jaje sa likom Isusa, rad članica Udruženja Ukrajinaca "Kozak", štand Udruženja žena Gornji Orlovci i vaskršnja korpa Udruženja "Neven" pobjednici su manifestacije pod nazivom "Vaskrsu s ljubavlju - Uskrsu s ljubavlju" koja je danas održana na malom gradskom trgu u Prijedoru.

Specijalnu nagradu osvojile su članice Kola srpskih sestara za njihove tradicionalne vaskršnje peretke.


Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je, uručujući nagrade, istakao da je ovo jedinstvena manifestacija koja je na druženju okupila predstavnike svih vjerskih zajednica koje žive na području grada.

"Na ovaj način šaljemo poruku da je mnogo bolje biti dobar prijatelj i komšija, da je mnogo bolje živjeti zajedno uz dogovor i poštovanje svih ljudi i nacija jer se samo tako možemo kao grad razvijati", poručio je Đaković.

Sa vaskršnjim-uskršnjim darovima i nacionalnim rukotvorinama predstavili su se članice Kola srpskih sestara, prijedorska Župa, Udruženje Ukrajinaca "Kozak", mjesne zajednice Gornji Orlovci i Srednja Lamovita i Udruženje "Neven".

U kulturnom dijelu programa učestvovali su članovi kulturno-umjetničih društava "Doktor Mladen Stojanović", "Kozara" i "Milan Egić", hor prijedorske župe i hor Udruženja "Kozak".

Organizator manifestacije je Informativno-poslovni centar "Kozarski vjesnik", a pokrovitelj grad Prijedor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana