Приједор: Одржана манифестација Васкрсу с љубављу-Ускрсу с љубављу

Срна
Приједор: Одржана манифестација Васкрсу с љубављу-Ускрсу с љубављу

Приједор - Васкршње јаје са ликом Исуса, рад чланица Удружења Украјинаца "Козак", штанд Удружења жена Горњи Орловци и васкршња корпа Удружења "Невен" побједници су манифестације под називом "Васкрсу с љубављу - Ускрсу с љубављу" која је данас одржана на малом градском тргу у Приједору.

Специјалну награду освојиле су чланице Кола српских сестара за њихове традиционалне васкршње перетке.


Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић је, уручујући награде, истакао да је ово јединствена манифестација која је на дружењу окупила представнике свих вјерских заједница које живе на подручју града.

"На овај начин шаљемо поруку да је много боље бити добар пријатељ и комшија, да је много боље живјети заједно уз договор и поштовање свих људи и нација јер се само тако можемо као град развијати", поручио је Ђаковић.

Са васкршњим-ускршњим даровима и националним рукотворинама представили су се чланице Кола српских сестара, приједорска Жупа, Удружење Украјинаца "Козак", мјесне заједнице Горњи Орловци и Средња Ламовита и Удружење "Невен".

У културном дијелу програма учествовали су чланови културно-умјетничих друштава "Доктор Младен Стојановић", "Козара" и "Милан Егић", хор приједорске жупе и хор Удружења "Козак".

Организатор манифестације је Информативно-пословни центар "Козарски вјесник", а покровитељ град Приједор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана