Приједор: Мед за малишане из вртића Радост

Срна
Приједор: Мед за малишане из вртића Радост

Приједор - Учесници привредно-туристичке манифестације "Дани меда Приједор 2016" су на крају излагања и продаје меда и пчелињих производа посјетили малишане Дјечијег вртића "Радост" и поклонили им двадесетак килограма меда и воћа.

Предсједник Удружења пчелара "Прва пчела" Ђуро Кунић рекао је да су се пчелари као и ранијих година договорили да уступе по килограм меда и да их поклоне овој установи.

"То је лијепа традиција нашег сајма и наших пчелара коју нисмо ни ове године прекинули", рекао је Кунић.

Директор Дјечијег вртића "Радост" Душанка Божић рекла је да се у овој установи његује здрава исхрана и да се употреба меда интензивира од новембра до маја.

"Мед који смо добили на поклон подијелићемо са другарима из свих вртића у окриљу наше установе тако да ће добијени мед пробати сви малишани", навела је Божићева.

Она је додала и да дјеца из ове установе по васпитним групама сваке године посјећују привредно-туристичку манифестацију која се традиционално одржава на малом тргу.

"И ове године смо посјетили жДане медаж, видјели опрему којом се пчелари служе и упознали се са свим пчелињим производима који се тамо излажу и продају", навела је Божићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана