Prešli i okean da proslave 50 godina mature banjalučke Tehničke škole

nezavisne.com
Prešli i okean da proslave 50 godina mature banjalučke Tehničke škole

Banjaluka - Pola vijeka je prošlo od kada su napustili đačke klupe, ali u duši su i dalje ostali veseli ljudi, koji su uvijek spremni na šalu.

Vidjelo se to danas na sastanku bivših maturanata banjalučke Tehničke škole. Njih desetak, iz generacije 1964-1968, smjer elektro, okupilo se 50 godina nakon proslave mature da sa svojom razrednicom održe jedan školski čas i prisjete se lijepih zajedničkih vremena. Neki su zbog ovog đačkog sastanka prešli čak i Atlantski okean.

Već pri dolasku u školu nekadašnji maturanti su prišli učenicima i počeli da zbijaju šale. Na pitanje sadašnjih srednjoškolaca zašto su došli, šaljivo su im odgovorili:

“Došli smo da vam kažemo da ste se dobro zeznuli, i mi smo išli u tu školu prije 'par' godina.”

Bivši maturanti su složni u tome da je neopisiv osjećaj nakon toliko godina sjesti u đačke klupe.

Branislav Trišić radovao se sastanku s prijateljima i evociranju đačkih uspomena.

“Danas smo svi djedovi i kada pričamo između sebe šta radimo najčešći odgovor je da čuvamo unučiće. Svi smo mi postigli nešto u životu, svi smo fakultetski obrazovani ljudi i radili smo na mnogim funkcijama. Danas smo svi penzionisani, a nažalost neki više nisu među nama”, rekao je Trišić.

Anica Đurđević, razrednica ove generacije maturanata, kaže da je već 30 godina u penziji i da joj je divan osjećaj nakon toliko godina vratiti se u učionicu.

“Ovo je divno, obožavam moje učenike i uvijek ih se sjećam rado, sve su to bila draga i dobra djeca”, kazala je Đurđevićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana