Прекограничном сарадњом до фондова ЕУ

М. В.
Прекограничном сарадњом до фондова ЕУ

Градишка - Развојна агенција Градишка, коју је основала Скупштина општине, почела је са радом овог мјесеца, а њен циљ је да у сарадњи са домаћим и страним донаторима реализује што више пројеката.

- Задатак Развојне агенције је да се базира на прекограничну сарадњу и ИНТЕР РЕГ програм који финансира Европска унија. Програм обухвата БиХ, Црну Гору и Хрватску и циљ нам је да се што боље повежемо са партнерским организацијама из окружења како бисмо заједно аплицирали за донаторска средства која су намијењена за социјалну заштиту, туризам, предузетништво и енергетску ефикасност - истакао је вршилац дужности директора Развојне агенције Градишка Бојан Арамбашић.

Он је навео да ће, поред ових задатака, Развојна агенција бити сервис удружењима и предузећима са подручја општине и помоћи им у писању пројеката који би им могли обезбиједити донаторска средства.

- Постоје бројни фондови које могу да користе земље које немају статус кандидата за чланство у ЕУ, попут БиХ - рекао је Арамбашић.

Начелник општине Градишка Зоран Аџић истакао је да је сарадња са сусједним општинама и жупанијама у Хрватској неопходна и да представља један од приоритетних планова ове локалне заједнице.

- Ово је шанса да од развојних агенција и градова Хрватске, који су дио ЕУ, учимо како да обезбиједимо новац Европске уније - рекао је Аџић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана