Predstavljen projekat Eko-zona Korićani Vlašić: Otkup zemljišta za grandioznu investiciju počinje na ljeto

D. S.
Predstavljen projekat Eko-zona Korićani Vlašić: Otkup zemljišta za grandioznu investiciju počinje na ljeto

Banjaluka - Predstavnici turskog konzorcijuma "Heritedž turk" sa partnerima iz RS predstavili su juče nadležnima u Vladi Srpske nesvakidašnji projekat "Eko-zona Korićani Vlašić" vrijedan nevjerovatnih 4,26 milijardi evra.

Zamišljeno je da projekat, u čiju realizaciju vjeruje malo koji Kneževljanin, u narednih deset godina bude realizovan po fazama. Prva, koja bi trebalo da počne na ljeto, je otkup zemljišta za izgradnju ski-centra, golf terena, zdravstvenih, sportskih i turističkih centara i aerodroma.

Ministar trgovine i turizma RS Predrag Gluhaković kaže da će ovaj projekat u potpunosti finansirati investitor, te da predstavnici turskog konzorcijuma traže institucionalnu podršku koja će im biti pružena.

- Mi smo otvorili vrata za saradnju i obećali smo predstavnicima konzorcijuma da ćemo im biti na raspolaganju do završetka projekta - rekao je Gluhaković.

Dodao je da je predstavljanje projekta bilo informativnog karaktera i ocijenio da je riječ o ozbiljnom projektu.

- Vidjećemo da li je sve što je planirano da se izgradi u skladu sa Prostornim planom RS. Sve što ne bude u tom planu, neće moći da se gradi, što znači da će morati da se mijenja sadržaj i da će biti revizije - rekao je Gluhaković.

Predsjedavajuća konzorcijuma "Heritedž turk" Ebru Guersan istakla je da projekat "Eko-zona Korićani Vlašić" nije jednodnevni posao, već dug proces i da će svaka od planiranih jedinica biti završena u roku od deset godina.

- Zaposlićemo lokalne ljude, organizovaćemo multinacionalne operatere i kreiraćemo ovdje novi brend. Ovaj projekat će biti jedna uspješna priča - kazala je Guersanova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana