Предсједник Српске у посјети произвођачу меда код Требиња

Срна
Предсједник Српске у посјети произвођачу меда код Требиња

Требиње - Предсједник Републике Српске Милорад Додик посјетио је и недјељу породицу Саве Љубибратића у селу Љубово код Требиња, гдје се три генерације баве пчеларством.

Додик је рекао да ће се учинити све да се овим људима помогне да квалитет и обим производње подигну на још већи ниво.


Он је истакао да је сигуран да својим производима по квалитету могу да конкуришу не само у региону него и у свијету.

“Херцеговина је позната као простор који има све претпоставке за квалитетну производњу меда. Овдје има много људи који се баве производњом меда”, рекао је Додик новинарима приликом посјете породици Љубибратић.

Он је навео да постоји жеља да се осмисли начин како још више помоћи, првенствено финансијски, да би се побољшала технологија или нешто друго што је потребно за производњу меда.

Додик је нагласио да је задовољство видјети да млад човјек показује интерес за једну овакву дјелатност, те је додао да је чуо да су користили програм за самозапошљавање.

Предсједник Српске је напоменуо да је ово подручје стална дестинација за људе из Бањалуке, са Пала, из Србије, јер постоје они који поштују квалитет.

Пчелар Милорад Љубибратић рекао је да су интензивирали производњу меда, чији је квалитет веома добар, у шта се, каже, увјерио и предсједник Додик.

“Мед је у Херцеговини јако квалитетан, као и овај наш. Услови су дјелимично добри”, рекао је Љубибратић и додао да теже ка томе да отклоне проблеме са којима се сусрећу у производњи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана