Поздрав прољећу окупио више од хиљаду планинара на Козари

Срна
Поздрав прољећу окупио више од хиљаду планинара на Козари

Приједор - На Козари је данас одржан традиционални планинарски поход "Поздрав прољећу" у организацији Планинарског друштва "Клековача" из Приједора, који је окупио више од хиљаду љубитеља планинарења из бивше Југославије из 81 планираноског друштва.

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић изјавио је да је ова манифестација окупила све генерације планинара и да је уједно и својеврсна промоција туристичких потенцијала планине Козаре, Националног парка "Козара" и града Приједора.


"Оно што смо увијек жељели да нам Козара буде препуна људи, то се данас и обистинило. Ми смо као домаћини срећни, а вјерујем да ће бити задовољни и сви наши гости", рекао је Ђаковић новинарима на Козари.

Марко Сарић из Планинарског друштва "Клековача" Приједор рекао је да је данас на Козари забиљежен нови рекорд јер су присутни били представници 81 планинарског друштва из БиХ, Србије, Хрватске и Словеније односно више од хиљаду љубитеља планинарења из бивше Југославије.

Директор Националног парка "Козара" Драган Ромчевић рекао је да су због снијега услови били више зимски него прољећни.

"Можда чак данас на Козари нису били идеални услови за пјешачење, али ево температура је сада у плусу. Мислим да је стаза ипак била добра, сви ће је успјешно савладати", додао је Ромчевић.

Успон на Козару један је од најмасовнијих планинарских похода у календару Планинарског савеза Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана