Požar progutao kuću porodice Dedić, potrebna pomoć

nezavisne.com
Požar progutao kuću porodice Dedić, potrebna pomoć

Foto: Z. Čekić đ Požar progutao kuću porodice Dedić, potrebna Sanski Most - Supružnici Ermin i Muharema Dedić iz sela Sasina, nadomak Sanskog Mosta, u svega pola sata ostali su bez svega što su decenijama mukotrpno sticali nakon što je požar prije nekoliko dana u potpunosti uništio njihovu kuću.

Dedići imaju troje maloljetne djece, dvije kćerke i sina, i kažu kako ni sami ne znaju kako se oporaviti od tragedije koja ih je zadesila. Kažu da je do požara došlo usljed zapaljenja dimnjaka, a u trenutku izbijanja vatre u unutrašnjosti objekta nalazile su se dvije kćerke.

„Sreća pa su uspjele na vrijeme napustiti kuću i obavijestiti obližnje komšije. Međutim, niko nije uspio spriječiti širenje vatre, koja se brzo rasplamsala, a do dolaska vatrogasaca izgorjeli su pokućstvo, električni aparati i sve što se nalazilo u unutrašnjosti“, očajan je Ermin Dedić.

Supružnici su pod velikim stresom, pokazuju nagorjele zidove i kažu kako noći provode u takvoj kući jer nemaju drugu alternativu.

„Djecu smo uspjeli smjestiti kod rođaka, ali za nas nema mjesta pa smo prisiljeni da spavamo u izgorjeloj kući. Pokušavamo bar da očistimo što se očistiti može, jer je vrlo teško zbog mirisa gareži i paljevine boraviti na ovom mjestu“, kažu Dedići.

Jedini izvor prihoda za ovu porodicu je plata koju Ermin zarađuje radeći kao fizički radnik na peradarskoj farmi u okolini Sanskog Mosta. Kaže kako sa 500 maraka plate, koliko zarađuje, nije u stanju da finansira popravak i adaptaciju izgorjele kuće te se nada pomoći lokalne zajednice i dobrih ljudi.

Svi koji žele da pomognu ovoj porodici više informacija mogu dobiti na telefon 063/055-533.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana