Повући одлуку о поскупљењу комуналија у Добоју

Дијана Дујић
Повући одлуку о поскупљењу комуналија у Добоју

Добој - Челници СНСД-а у Добоју позвали су градоначелника и скупштинску већину да хитно сазову ванредну сједницу градске скупштине како би била стављена ван снаге одлука о повећању цијена гријања, воде и одвоза смећа за 15 одсто.

Поскупљење комуналија у Добоју услиједило је након што је најављен раст цијене струје. Одлука о поскупљењу струје је, међутим, повучена због чега у СНСД-у сматрају да је неопходно учинити исто и са комуналијама у Добоју.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Споменко Василић казао је да за поскупљење гријања, воде и одвоза смећа није било оправдање ни најављени раст цијене струје, а да тек сада нема упоришта да оно остане на снази.

- Одлука је срамна и није утемељена ни на чему, а сада им и то празно образложење пада у воду, јер струја неће поскупјети. Нису имали право образложење за поскупљење комуналија. То раде да би прикупили новац за финансирање кампање за локалне изборе. Ван сваке памети је повећавати цијену поменутих услуга за 15 одсто годину након катастрофалних поплава - рекао је Василић и додао да је у интересу грађана и привредника да ова одлука буде што прије повучена.

На сједници одржаној 18. јуна скупштинска већина коју предводи СДС дала је сагласност за повећање цијена комуналија, а образложена је најављеним поскупљењем струје у РС. Предсједник Клуба одборника СДС Радослав Николић истакао је тада да је градоначелник Обрен Петровић спреман да одлуку стави ван снаге у случају да струја не поскупи.

- У случају да струја не поскупи градоначелник ће предложити смањење садашњих цијена комуналних услуга за пет процената - казао је тада Николић.

У Градској управи Добој казали су јуче да ће обећање бити испуњено.

- Чим добијемо потпуне информације да струја неће поскупјети градоначелник ће предузети конкретне кораке. Да ли ће то бити ванредна или редовна сједница сада не могу рећи, али сигурно је да ће доћи до смањења цијене комуналија за 20 одсто и биће ниже за пет одсто мање него што је сада - рекао је службеник за информисање у Градској управи Добој Здравко Ђуричић.

"Службени гласник"

Одлуке о поскупљењу гријања, воде и одвоза смећа за 15 одсто још нису објављење у добојском "Службеном гласнику".

- Када одлука буде објављена у "Службеном гласнику" ми ћемо је примијенити. У случају да дође до друге одлуке која је у супротности са овом ми ћемо поступити и на основу те одлуке - рекао је правник у Комуналном предузећу "Прогрес" Младен Вулић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана