Поводом Бајрама у Модричи уручени пакети за 20 Бошњачких породица

Срна
Поводом Бајрама у Модричи уручени пакети за 20 Бошњачких породица

Модрича - Представници Хуманитарне организације “Срцем за Модричу” данас су поводом Бајрама уручили пакете за 20 социјално угрожених бошњачких породица у Модричи.

Предсједник Извршног одбора “Срцем за Модричу” Бојан Милишић рекао је да је организација у сарадњи са тржним центром “Вучијак” из Модриче обезбиједила 20 пакета хране и хигијенских средстава вриједности већа од 1.000 КМ.

“Циљ хуманитарне акције јесте да суграђане муслиманске вјероисповијести обрадујемо, те да на овај начин покажемо да је жСрцем за Модричуж хуманитарна организација која подржава све становнике Модриче, без обзира на националну и вјерску припадност”, рекао је Срни Милишић.

Он је подсјетио да је од оснивања 2014. године до данас организација донирала више од 100.000 КМ социјално угроженим лицима у Модричи.

Милишић је најавио да ће до краја јуна бити потписан уговор о сарадњи са “Нестро групацијом”, те финансирање активности које “Срцем за Модричу” буде реализовала у оквиру пројекта “Нестро групације” под називом “Стварамо здраве навике”.

Имам Чаршијске џамије у Модричи Аднан Кавазовић захвалио је представницима организације и рекао да она на најбољи начин испољава хуманост према свим становницима у Модричи који су у стању хуманитарне и социјалне потребе.

“Пакети ће помоћи да и ови људи у радости дочекају један од два највећа муслиманска празника”, рекао је имам Кавазовић, који је активни члан организације.

Поклон-пакет добила је и шесточлана породица Златана Живковића из Тареваца.

“Најмање што могу рећи је хвала члановима Организације жСрцем за Модричуж и хвала Богу што постоје људи који су спремни помоћи онима којима је помоћ потребна”, рекао је Живковић.

Данашњу акцију реализовало је 14 чланова ове организације, коју су основали Модричани на раду у Швајцарској 2014. године, након великих поплава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана