Потребни мајстори који ће Николини саградити топли дом

М. Л.
Потребни мајстори који ће Николини саградити топли дом

Котор Варош - Грађевински материјал за наставак градње куће за десетогодишњу Николину Јеросимовић из Језерке код Котор Вароша је обезбијеђен, а да би се ова дјевојчица и њени родитељи што прије уселили у топли дом неопходна је помоћ хуманих људи који су спремни да засучу рукаве и учествују у акцији планираној за идући викенд.

Јеросимовићи преживљавају у једној просторији која им је спаваћа и дневна соба, али и кухиња, док купатило немају. Осим кревета направљеног од дасака, старог шпорета и креденца, немају ништа. Кућу у којој су живјели прије девет година спалио је гром. Након што је “Глас Српске” у фебруару објавио причу о овој породици, позиви и помоћ почели су свакодневно стизати. Један од организатора хуманитарне акције, власник радио-станице “Снага Крајине” Миломир Дафунић, са својом екипом упустио се у велику хуману мисију да десетогодишњој Николини испуни жељу и да идући рођендан прослави у топлом дому.

- Након што смо завршили зидање, обезбијеђени су жељезо, пијесак и бетон за стубове и горњу плочу. Требају нам мајстори и сви који се разумију у грађевинске радове да направимо екипу и за викенд наставимо радове. Ако свако од нас одвоји мало слободног времена, остварићемо жељу Николини - рекао је Дафунић.

У мору поклона који су овој дјевојчици уљепшали дјетињство пристигла је и пјесма “Николина”, коју је отпјевао њен будући кум Горан Ђукић. Сви који желе помоћи да Николина што прије добије топли дом могу уплатити новац на име Миломир Дафунић, жиро рачун број: 567-241-59004918-21 са назнаком “Уплата за Јеросимовиће” или позвати број 066/971-687.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана