Potpisan memorandum o saradnji dobojske regije i Raškog okruga

Srna
Potpisan memorandum o saradnji dobojske regije i Raškog okruga

Doboj - Predstavnici dobojske regije i Raškog okruga, u Srbiji, potpisali su u subotu Memorandum o saradnji na razvoju i promociji seoskog turizma.

Memorandum su u Doboju potpisali predstavnici turističkih organizacija iz Doboja, Dervente, Modriče, Šamca, Teslića i Broda i Udruženja "Oaza mira" iz Kraljeva.

Direktor Turističke organizacije Doboj Mitra Đuričić rekla je da Memorandum podrazumijeva izradu okvirnog plana i strategije za ovu i narednu godinu o seoskom turizmu i pratećim sadržajima u okviru kulturno-istorijskog nasljeđa i vjerskog turizma.

Ona je dodala da potpisani dokument predviđa i zajedničku saradnju i nastup na međunarodnim sajmovima.

Predsjednik Udruženja "Oaza mira" Goran Vukičević rekao je da su ponudili pomoć turističkim organizacijama sa regije Doboj s obzirom na to da im je razvoj seoskog turizma zajednički interes.

Već je izrađen sajt sa zajedničkom ponudom regija Raškog okruga i Doboja.

Potpisivanje Memoranduma realizovano je pod pokroviteljstvom Ministarstva spoljnih poslova Srbije u okviru projekta "Putem srpske tradicije".

U okviru današnje posjete utvrđene su osnove buduće saradnje između predstavnika planinarskih društava "Železničar" iz Kraljeva i "Preslica" iz Doboja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana