Постоји опасност од урушавања моста Мехмед Паше Соколовића

Срна
Постоји опасност од урушавања моста Мехмед Паше Соколовића

Вишеград - Начелник Вишеграда Младен Ђуревић упозорио је да постоји опасност од урушавања моста Мехмед паше Соколовића након реконструкције, те апеловао на извођаче радова и инвеститоре да што прије реагују.

Ђуревић каже да је мост доведен у питање радовима које је посљедње три године изводила турска агенција "Тика".


"Најважнији радови били су санација стубова. Све је урађено тако што је уз стубове читавом ширином корита насут камен, чиме је ниво корита знатно подигнут, а истовремено смањена пропусна моћ лукова", навео је за РТРС Ђуревић.

Уколико би се десила поплава из 2010. године, гдје је било 4.000 метара кубних воде у секунди, каже Ђуревић, могло би доћи до урушавања моста.

Он указује да се камене плоче којима је мост поплочан послије само неколико година осипају, док расвјета на ћуприји не ради од када су се извођачи повукли.

Ђуревић пита у шта је све утрошено 10 милиона КМ, колико је наводно коштала реконструкција моста, наводећи да о томе нема прецизне документације.

Он је рекао да нема било каквих писаних трагова о томе колико је новца уложено у реконструкцију, те да нико не зна колико је плаћено ентитету и БиХ.

Ђуревић је апеловао на извођаче радова и турског инвеститора да што прије дођу у Вишеград и реагују јер се у супротном ова историјска грађевина може урушити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана