Posljednja šansa za sporazumnu podjelu imovine između Dobija i Stanara

M. L.
Posljednja šansa za sporazumnu podjelu imovine između Dobija i Stanara

Doboj - Grad Doboj i opština Stanari pokušaće danas da nađu zajednički jezik u vezi sa podjelom imovine, iako je rok za formiranje arbitražnog pitanja, koji su im dali u Ministarstvu uprave i lokalne samouprave RS, istekao u ponedjeljak.

Stanari su status opštine dobili 2015. godine, a rok za podjelu imovine sa Dobojem, u čijem su sastavu ranije bili, bio je 90 dana, ali sporazum do danas nije postignut. Kamen spoticanja između ovih lokalnih zajednica je kredit od oko šest miliona maraka koji je podignut  2012. godine.

Predsjednik dobojske Komisije za formiranje arbitražnog pitanja Miroslav Kršić ističe da će na današnjem sastanku iznijeti prijedlog za podjelu imovine koji je usvojen na sjednici Skupštine grada.

- Tražićemo podjelu po teritorijalnom principu, odnosno, nepokretna imovina na području Stanara ostaje u vlasništvu te opštine, a ono što je u Doboju ostaje u vlasništvu grada. Od Stanara tražimo da prihvate obavezu vraćanja kredita koji još nije otplaćen, a čiji je dio uložen na području te opštine - rekao je Kršić i dodao da je preostalo još da se vrati oko 2,9 miliona kredita. Kršić tvrdi da će sve ovo potkrijepiti i nalazima vještaka.

Načelnik Stanara Dušan Panić ponovio je da ova opština od svojih obaveza ne bježi, ali da želi dokaze gdje je potrošen novac od kredita.

- Sudeći prema njihovim zahtjevima, teško da će dogovora biti, a onda nam predstoji samo odlazak na sud - rekao je Panić i dodao da se ni suda ne boji jer su, kako kaže, argumenti na strani Stanara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana