Посљедња шанса за споразумну подјелу имовине између Добија и Станара

М. Л.
Посљедња шанса за споразумну подјелу имовине између Добија и Станара

Добој - Град Добој и општина Станари покушаће данас да нађу заједнички језик у вези са подјелом имовине, иако је рок за формирање арбитражног питања, који су им дали у Министарству управе и локалне самоуправе РС, истекао у понедјељак.

Станари су статус општине добили 2015. године, а рок за подјелу имовине са Добојем, у чијем су саставу раније били, био је 90 дана, али споразум до данас није постигнут. Камен спотицања између ових локалних заједница је кредит од око шест милиона марака који је подигнут  2012. године.

Предсједник добојске Комисије за формирање арбитражног питања Мирослав Кршић истиче да ће на данашњем састанку изнијети приједлог за подјелу имовине који је усвојен на сједници Скупштине града.

- Тражићемо подјелу по територијалном принципу, односно, непокретна имовина на подручју Станара остаје у власништву те општине, а оно што је у Добоју остаје у власништву града. Од Станара тражимо да прихвате обавезу враћања кредита који још није отплаћен, а чији је дио уложен на подручју те општине - рекао је Кршић и додао да је преостало још да се врати око 2,9 милиона кредита. Кршић тврди да ће све ово поткријепити и налазима вјештака.

Начелник Станара Душан Панић поновио је да ова општина од својих обавеза не бјежи, али да жели доказе гдје је потрошен новац од кредита.

- Судећи према њиховим захтјевима, тешко да ће договора бити, а онда нам предстоји само одлазак на суд - рекао је Панић и додао да се ни суда не боји јер су, како каже, аргументи на страни Станара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана