Poskupljenje od deset KM razljutilo roditelje vrtića Neven u Čelincu

A. J. R.
Poskupljenje od deset KM razljutilo roditelje vrtića Neven u Čelincu

Čelinac - Roditelji mališana koji borave u vrtiću "Neven" iz Čelinca ogorčeni su zbog najavljenog poskupljenja usluga ove predškolske ustanove, u kojoj bi boravak djece od 1. januara za sve trebalo da košta 140 KM.

Mame i tate čija su djeca smještena u jasličku grupu već sada izdvajaju ovaj iznos, dok roditelji starije djece plaćaju 130 maraka. Međutim, odbornici su tokom nedavne rasprave o budžetu donijeli odluku da cijene moraju biti usklađene. Roditelji ističu da nemaju ništa protiv, ali traže da nova cijena za sve bude 135 KM, a ne 140.

- Pet maraka roditeljima ne bi predstavljalo problem, ali deset je mnogo. Na godišnjem nivou to je 120 KM, što je za većinu nas previše, jer mnogi rade za minimalac - kaže jedan od roditelja koji je želio da ostane anoniman. 

Vršilac dužnosti direktora vrtića "Neven" Milovan Vujičić ističe da 140 KM nije samoinicijativno odredila uprava škole, već opštinski odbornici.  

- Iako su roditelji tražili 135 KM, morali smo se povinovati preporukama - rekao je Vujičić.

Načelnik Čelinca Momčilo Zeljković kaže da je odluka o poskupljenju dogovorena tokom rasprava o budžetu.

- Analizom prihoda i rashoda zaključili smo da treba povećati cijenu boravka mališana u vrtiću i to samo starije djece. Znamo da je roditeljima previše i marka, ali poskupljenje je minimalno - rekao je Zeljković i dodao da je poskupljenje zanemarljivo kada se uzme u obzir kvalitet usluga koje djeca dobiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana