Posao za 400 Zvorničana

Srna
Posao za 400 Zvorničana

Zvornik - Projektima Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske i zvorničke Gradske uprave posao će dobiti oko 400 Zvorničana, rekao je juče direktor ovog zavoda Miroslav Vujičić.

On je u Zvorniku prisustvovao potpisivanju i uručivanju ugovora poslodavcima i licima koji su pokrenuli vlastiti posao programima Zavoda za zapošljavanje.

- Potpisani su ugovori sa 37 poslodavaca o zapošljavanju 99 radnika, sa 12 lica koja će pokrenuti vlastiti posao, kao i sa 12 poslodavaca kod kojih je za 71 radnika ostvaren povrat doprinosa i poreza, za šta je Zavod obezbijedio 763.000 KM - rekao je Vujičić.

On je istakao da, ako se ovom broju dodaju i lica koja će posao naći kroz projekat Gradske uprave, to znači da će u Zvorniku posao dobiti oko 400 lica, što je više od deset odsto od ukupnog broja nezaposlenih u ovom gradu.

Zamjenik gradonačelnika Bojan Ivanović zahvalio je Vladi RS i Zavodu za zapošljavanje jer izdvajaju sredstva za smanjenje broja nezaposlenih. Govoreći o gradskom Projektu zapošljavanja i samozapošljavanja pripravnika visoke, više i srednje stručne spreme, kao i drugih nezaposlenih, Ivanović je rekao da je iz gradskog budžeta izdvojeno 990.000 KM za zapošljavanje 197 lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana