Посао за 300 радника из Сребренице

Вељко Зељковић
Посао за 300 радника из Сребренице

Сребреница - У Поточарима код Сребренице започели су радови на адаптацији објеката у којима фабрика “Тапос” из Србије треба да покрене производњу столица.

Фабрика би, како је планирано, у почетку требало да запошљава око 100 радника, те додатних 200 по увођењу рада у смјенама.

Како је саопштено, ријеч је о објектима бившег транспортног предузећа “Сребреница-превоз” које је општинска администрација купила новцем добијеним од Владе Србије.

- Захваљујући овој прошлогодишњој помоћи, у износу од милион евра, купили смо ове објекте за 850.000 евра. Остатак новца смо планирали да уложимо у њихову  адаптацију, након чега бисмо их уступили на коришћење овој фирми која се бави производњом столица - истакао је начелник ове општине Младен Грујичић додајући да је отварање нових радних мјеста и запошљавање било и остало један од приоритета садашње административне власти у Сребреници.

Захваљујући повољним цијенама и одличном квалитету својих производа, фирма “Тапос”, са сједиштем у околини Ваљева, већ годинама је присутна на простору западне Европе.

Некада породична занатска радња, током посљедњих 40 година прерасла је у озбиљну компанију која све своје производе извози на захтјевна тржишта Италије, Словеније, Грчке, Француске, Њемачке, Белгије, Холандије и Велике Британије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана