Posao za 30 Srebreničana

K. Ć.
Posao za 30 Srebreničana

Srebrenica - U Potočarima kod Srebrenice biće otvoreni pogoni za izradu građevinskih kontejnera i sportskih podloga u kojima će biti zaposleno 30 radnika, potvrdio je načelnik Srebrenice Mladen Grujičić.

On je pojasnio da će 20 novih radnih mjesta biti otvoreno zahvaljujući firmi iz Beograda koja će najkasnije za dva mjeseca početi da proizvodi građevinske kontejnere i u Srebrenici.

Grujičić je istakao da će jedna firma iz Banjaluke na istoj lokaciji otvoriti pogon za proizvodnju sportskih podloga u kojem će posao dobiti deset radnika.

Predstavnici novoformirane firme "Ekonomik grup", koju su u Srebrenici otvorili investitori iz Beograda, obišli su lokaciju na kojoj će biti otvoren novi proizvodni pogon.

Iz opštinske uprave je saopšteno da je raspisan javni poziv za obuku radnika koji će biti zaposleni u pogonu za proizvodnju građevinskih kontejnera.

Vlada Srbije krajem decembra prošle godine donirala je Srebrenici milion evra za kupovinu i adaptaciju proizvodnog prostora na području ove opštine koji će biti na raspolaganju zainteresovanim investitorima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana