Посао добија 78 Фочака

Р. Ђ.
Посао добија 78 Фочака

Фоча - Путем различитих пројеката Завода за запошљавање РС, вриједних више од 300.000 марака, 78 лица са подручја Фоче у наредној години засноваће радни однос у приватном и јавном сектору.

Међу новозапосленима највише ће бити демобилисаних бораца и ратних војних инвалида, дјеце палих бораца и младих, а нису запостављене ни социјалне категорије.

На основу пројекта запошљавања и самозапошљавања “Заједно до посла” посао ће добити 43 лица.

- Од тога се највећи број односи на демобилисане борце ВРС прве категорије, њих 23. Имали смо одређен број правних лица која су исказала захтјеве за запошљавање, а највише захтјева одобрено је предузећу “Ђомикс” д.о.о. Фоча - рекао је руководилац Бироа за запошљавање у Фочи Милош Милић.

Позитивно је ријешено и 18 захтјева правних лица која ће укупно запослити 26 приправника са високом стручном спремом која су се налазила на евиденцији бироа у Фочи.

Међу предузећима која ће отворити врата за високообразоване младе људе и омогућити им приправнички стаж истиче се фочанско предузеће “Техноградња”.

- Сва четири приправника која примамо нису профили који су потребни овом предузећу, али знајући шта младој особи значи први посао, опредијелили смо се да примимо дипломираног правника, историчара, професора физичког васпитања и психолога који ће обављати послове у другим установама, а ми ћемо сносити све трошкове - рекао је директор предузећа “Техноградња” Саво Миловановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана