Porodica Galeb iz Kalifornije pomogla oko 180 porodica u Trebinju

nezavisne.com
Porodica Galeb iz Kalifornije pomogla oko 180 porodica u Trebinju

Trebinje - Trebinjska porodica Galeb koja godinama živi u Kaliforniji i “Kolo srpskih sestara” iz ove američke države uručili su donaciju vrijednu 15.500 američkih dolara socijalno ugroženim porodicama u Trebinju.

Aleksandar Koprivica, direktor Centra za socijalni rad, kaže da je pomoć dobilo oko 180 najugroženijih porodica.

Osim novčane pomoći koju je dobilo stotinu korisnika, od ovih je sredstava obezbijeđena i pomoć u vidu ogreva, hrane i higijenskih paketa.

“Pomoć koju porodica Galeb na ovaj način pruža već punu deceniju nije i jedina od ove porodice, jer Slobodan Galeb, koji je u Ameriku odselio prije gotovo šest decenija, uvijek je pomagao svoj zavičaj, na čemu smo im neizmjerno zahvalni”, kazao je Koprivica.

Mišo Matijašević, sestrić Slobodana Galeba, kaže da je povod dolaska svake godine u Trebinje da se hercegovački narod pomogne koliko je moguće.

“Oko deset godina 'Kolo srpskih sestara' u Kaliforniji organizuje sakupljanje novca za naš narod u Trebinju, a zaposleni u Centru za socijalni rad znaju kome je pomoć, koju ćemo i dalje dostavljati, najpotrebnija”, istakao je Matijašević.

Slobodan Galeb je poznati humanista hercegovačkog porijekla, koji je u Kaliforniju otišao prije 59 godina, a među svim drugim dobročinstvima, donirao je i novac za dogradnju novog krila Bolnice Trebinje, u kome je smješteno nekoliko bolničkih odjeljenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana