Породица Галеб из Калифорније помогла око 180 породица у Требињу

nezavisne.com
Породица Галеб из Калифорније помогла око 180 породица у Требињу

Требиње - Требињска породица Галеб која годинама живи у Калифорнији и “Коло српских сестара” из ове америчке државе уручили су донацију вриједну 15.500 америчких долара социјално угроженим породицама у Требињу.

Александар Копривица, директор Центра за социјални рад, каже да је помоћ добило око 180 најугроженијих породица.

Осим новчане помоћи коју је добило стотину корисника, од ових је средстава обезбијеђена и помоћ у виду огрева, хране и хигијенских пакета.

“Помоћ коју породица Галеб на овај начин пружа већ пуну деценију није и једина од ове породице, јер Слободан Галеб, који је у Америку одселио прије готово шест деценија, увијек је помагао свој завичај, на чему смо им неизмјерно захвални”, казао је Копривица.

Мишо Матијашевић, сестрић Слободана Галеба, каже да је повод доласка сваке године у Требиње да се херцеговачки народ помогне колико је могуће.

“Око десет година 'Коло српских сестара' у Калифорнији организује сакупљање новца за наш народ у Требињу, а запослени у Центру за социјални рад знају коме је помоћ, коју ћемо и даље достављати, најпотребнија”, истакао је Матијашевић.

Слободан Галеб је познати хуманиста херцеговачког поријекла, који је у Калифорнију отишао прије 59 година, а међу свим другим доброчинствима, донирао је и новац за доградњу новог крила Болнице Требиње, у коме је смјештено неколико болничких одјељења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана