Поплављено 100 објеката у Братунцу

Срна
Поплављено 100 објеката у Братунцу

Братунац - Олујно невријеме и огромна количина кише изазвали су на подручју неколико братуначких села штету и бујице које су поплавиле 100 објеката и однијеле пет мањих мостова, изјавио је начелник општине Братунац Недељко Млађеновић, који је јутрос одржао хитни састанак Општинског штаба Цивилне заштите.

На састанку је донесена одлука да сва расположива механизација са подручја ове општине одмах буде упућена на санацију посљедица од синоћње поплаве у мјесним заједницама Кравица, Слапашница, Глогова и Реповац које је захватило невријеме.

Млађеновић је рекао да је вода ушла у 20 кућа и 80 пословних и помоћних објеката, да су уништене плантаже воћа, пластеници и пољопривредни усјеви, те да је причињена приближно иста штета као она коју су на подручју ових мјесних заједница изазвале поплаве у мају.

Мјештани кажу да је прво почео дувати олујни вјетар који је ломио дрвеће, а онда се сручила незапамћено јака киша. За неколико минута створиле су се снажне бујице.

Бујице су се свуда појавиле и за више од два метра подигле водостаје Кравичке, Глоговске и Слапашничке ријеке које су носиле мостове, поплавиле поља, воћњаке и дворишта и ушле у објекте у близини водотокова.

Мјештани и механизација коју је упутио Општински штаб Цивилне заштите данас санирају посљедице поплаве, оспособљавају путеве, прелазе преко водотокова, чисте огромне количине муља и другог материјала који су нанијеле бујице, те испумпавају воду из кућа и објеката који су поново поплављени, а још нису санирани ни од мајске поплаве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана