Положен камен темељац за нову спортску дворану

Положен камен темељац за нову спортску дворану 23.08.2018 22:14 | Срна

Добој - Предсједник Републике Српске Милорад Додик, премијер Жељка Цвијановић и градоначелник Добоја Обрен Петровић положили су данас камен темељац за нову спортску дворану, процјењене вриједности од 7,5 милиона марака, са роком изградње од око три године.

Предсједник Додик рекао је новинарима да је Добој један од стратешких мјеста и од интереса за Републику Српску, и као један од градова лидера у региону мора да привуче значајну пажњу за инвестиције. 

“Са становишта стратешког развоја веома је важно да повежемо Бањалуку и Добој ауто-путем. Почетком октобра тај ауто-пут ћемо и комплетирати”, најавио је Додик. 

Он наводи да је у току тендер за извођење радова од ентитетске линије до Јоховца у вриједности од 76 милиона евра чији радови ће почети одмах по избору извођача. 

“То предвиђа спајање од ентитеске линије до Јоховца и онога што припада коридору “Пет-це”, али је веома важно рећи да је то изградња двије комуникационе петље које треба да отворе град Добој како би се направила једна функционална цјелина”, изјавио је Додик. 

Он је најавио да се ускоро очекује и изградња новог објекта болнице у Добоју процјењене вриједности од око 103 милиона марака, с обзиром да је завршен тендер, и у току жалбени поступак. 

“Уколико прође без жалбе, вјерујем да можемо у наредних неколико седмица поново бити овдје у овом граду и поново положити камен темељац”, истакао је Додик. 

Он је изразио задовољство што су у политичком смислу постали приснији односи са локалном управом у Добоју. 

“Мени је драго што овдје показујемо да различите политичке опције могу да раде на заједничким пројектима и у том погледу, наравно, да вјерујемо да ће управо то некако довести до нормализације. Политички фактори се боре у политичком животу и на политички транспарентан начин, али се не мрзе, што је најважније”, поручио је Додик. 

Он каже да мора бити одбачена било каква политичка неподношљивост и мржња међу људима који раде јавне и одговорне послове и ми то у Добоју показујемо. 

Додик је након полагања камена темељца обишао реконструисане улице на подручју града, као и радове у Видовданској улици.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица