Polovna roba modni trend

Angelina Vasović-Milikić
Polovna roba modni trend

Šamac - Zahvaljujući polovnoj robi iz inostranstva i Šamčani nešto tanjeg yepa mogu sebi da priušte markiranu garderobu, a nerijetko se u polovno ruho obuku i oni koji ne znaju za probleme sa besparicom.

Polovna roba uglavnom se može naći u popularnim sekend hend šopovima, ali odnedavno su šamački domaćini ovaj biznis pokrenuli u slobodnim sobama svojih kuća ili u garažama.

- Što se tiče moje porodice, polovnu garderobu nabavljamo uz pomoć rodbine u Njemačkoj i Švajcarskoj. Roba, u paketima stiže dva do tri puta mjesečno, zavisno od toga kakva je prodaja - rekla je jedna mlada žena iz Šamca koja nije htjela da joj pominjemo ime.

Ona tvrdi da su kupci uglavnom žene i da je interesantno što su to pretežno zaposlene osobe koje imaju za današnje vrijeme prilično dobre prihode.

Po njenim riječima, u ovom periodu najviše prodaju farmerke, zimske jakne i yempere, čija cijena ne prelazi pet maraka. Ona priča da se kupci raspituju i za svečanu garderobu, jer uskoro se bliži Nova godina, pa se dame žele obezbijediti na vrijeme.

U jednoj seoskoj mjesnoj zajednici postoji mjesto na kojem se polovna roba može kupiti na veliko. Police su pune majičica iz popularnog HM-a, a nerijetko se dogodi da iz inostranstva stigne i poneka ekskluzivna stvarčica sa potpisom poznatih modnih kreatora.

Među redovnim kupcima polovne garderobe su i srednjoškolke Dragana i Milena. One kažu da rado kupuju odjeću u sekend hend šopovima, jer smatraju da tu mogu pronaći za sebe sve što im je potrebno.

- Ja sam u takvom šopu za dvadeset maraka kupila suknju, košulju i cipele. Da sam tražila po tzv. ekskluzivnim buticima, ovakav kvalitet ne bih mogla pronaći, a trebalo bi mi bar 100 maraka, koje moja porodica ne može da mi obezbijedi - tvrdi Dragana.

Kupci iz FBiH

Profesor Jasna iz susjednog Gradačca u FBiH sa prijateljima redovno dolazi u Šamac da kupuje polovnjake.

- Nedavno sam kupila haljinu za samo četiri marke, koja je bila toliko lijepa da su moji poznanici mislili da sam je nabavila u nekom od ekskluzivnih butika. Kada su saznali gdje kupujem, redovno dolaze sa mnom. Ovo je najbolji vid dobre kupovine za malo para - ispričala je Jasna.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana