Poljoprivredni proizvodi i rukotvorine ukrasili seoski trg u Tarevcima kod Modriče

Srna
Poljoprivredni proizvodi i rukotvorine ukrasili seoski trg u Tarevcima kod Modriče

Modriča - Međunarodni sajam ruralnog stvaralaštva okupio je juče u bošnjačkom povratničkom naselju Tarevci kod Modriče 65 izlagača iz 25 opština Republike Srpske, FBiH, Srbije i Hrvatske.

Poljoprivredno-prehrambeni proizvodi, predmeti i oprema ručne radinosti i sitne životinje bili su izloženi na  glavnom seoskom trgu, a predstavljen je i projekta izgradnje etno-centra u Tarevcima. Načelnik opštine Modriča Mladen Krekić rekao je da je ovo mjesto dobar primjer razvoja ruralne privrede, turizma i kulturno-umjetničkog stvaralaštva u Modriči, Srpskoj, pa i u BiH.

- Sajam, koji se organizuje deveti put je prilika da se predstave turistički potencijali i poljoprivredni proizvodi ovog mjesta, te da se razmijene iskustva sa izlagačima iz BiH i susjednih zemalja - rekao je Krekić.

Svečanom otvaranju prisustvovali su predstavnici Vlade RS, kao i Vlade Tuzlanskog kantona, te predsjednik Zadružnog saveza RS Rajko Kulaga.

Prije zatvaranja sajma, održana je i smotra devet kulturno-umjetničkih društava iz BiH, Srbije i Hrvatske, te proglašeni najbolje uređen štand i najkvalitetniji tradicionalni autohtoni proizvodi.

Sajam je organizovala Opšta poljoprivredna zadruga “Tarevci” pod pokroviteljstvom Vlade RS, Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Vlade Tuzlanskog kantona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana