Политика у Котор Варошу спустила рампуза инвестицију

Милијана Латиновић
Политика у Котор Варошу спустила рампуза инвестицију

Котор Варош - Одборници у Скупштини општине Котор Варош јуче су једногласно усвојили одлуку о изради регулационог плана “Топоље 1”, чиме је спуштена рампа за инвестицију компаније “Славуљица” из Теслића, вриједну десет милиона марака.

Ријеч је о регулационом плану којим је планирано да на три године буде забрањена било каква изградња на земљишту које је купила компанија “Славуљица” и започела прикупљање документације за изградњу објеката. Земљиште се налази на улазу у Котор Варош из правца Бањалуке, а према незваничним информацијама за забрану изградње пословног центра лобирало је неколико которварошких привредника.

Ова одлука требало је да буде разматрана у петак, али је уочи сједнице дошло до раскола у владајућој коалицији, а није жељела да је подржи ни опозиција, због чега је сједница одгођена. Одборници су сада били једногласни и за одлуку, коју је иницирао ПДП, гласали су и преостали одборници владајуће коалиције у којој су СДС, ДНС, СДА и СП. Подршку одлуци дали су и одборници опозиционих СНСД-а и коалиције ХДЗ БиХ-ХНС БиХ.

- Од 27 сједници је присуствовало 25 одборника. Свих осам тачака дневног реда усвојено је једногласно. Представници свих политичких партија су гласали за ову одлуку. Сједници није присуствовао један одборник из реда хрватског народа и одборник Уједињене Српске - рекао је потпредсједник Скупштине општине Котор Варош Раденко Чупић, не желећи да улази у проблематику са спорним регулационим планом.

Власник теслићке фирме “Славуљица” Милорад Славуљица, као што је дан раније најавио, поднијеће тужбу против општине Котор Варош, јер му овом одлуком блокирају инвестицију вриједну десет милиона марака.

- Спремам тужбу против општине и поднијећу је у року од седам дана. Имам сва документа, све сам регуларно купио и поштовао законе, процедуре и сугестије из општинске службе. Не дају ми да градим само зато што сам успјешан привредник. Све је то сукоб пословних интереса. Одустати нећу ни мртав, ја ћу своје саградити - рекао је Славуљица.

На парцели од 15 дунума Славуљица је планирао да изгради робну кућу, свадбени салон, стовариште грађевинског материјала, бензинску пумпу и ауто-праоницу.

Извјештаји

Скупштина општине Котор Варош усвојила је јуче и извјештај о раду за 2017. годину Народне библиотеке Котор Варош, Полицијске станице Котор Варош, Правобранилаштва РС - сједиште замјеника Бањалука и предузећа “Деп-от”, које управља регионалном депонијом у Бањалуци. Усвојен је и програм рада Центра за социјални рад за 2018. годину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана