Политички трансфер поново тресе Билећу

Милијана Латиновић фото: moja hercegovina
Политички трансфер поново тресе Билећу

Билећа - Скупштинска већина у билећком парламенту мијења се из сата у сат, о чему свједочи информација да је већину окупљену око клуба "Звездано небо" пољуљао одборник ПДП-а Срђан Роган прешавши на страну начелника Билеће Миљана Алексића (СНСД), који ће већ на идућој сједници поново имати надмоћ у локалној скупштини.

Први човјек Билеће каже да ће Скупштина општине највјероватније засједати 12. априла.

- Како сам вам и рекао окупио сам већину. Роган је прешао на нашу страну и на идућој сједници изабраћемо руководство Скупштине - рекао је Алексић.

Додао је да рачуна на подршку четири одборника из СНСД-а, по једног из ДНС-а, СП-а, ПДП-а и Еколошке странке и два из партије Снага Херцеговине.

Роган је потврдио да напушта већину формирану прије десетак дана и да ће максимално подржати првог човјека Билеће, иако су до јуче били на супротним странама.

- Иако смо имали политичких неслагања и другачијих виђења у протеклом периоду, процијенио сам да треба да подржим начелника, јер је он честит и поштен човјек. Досадашњи његови недостаци били су због тога јер није ни имао адекватну подршку и мислим да ће је сада имати, не само моју, већ и подршку других одборника - рекао је Роган и додао да са начелником није још преговарао о својој позицији у локалном парламенту.

Роган каже да је већ чуо приче како је подржао Алексића из личних интереса, али истиче да му је једини циљ да уради нешто добро за општину.

- Управо они окупљени око "Звезданог неба" што упиру прстом у мене не могу ништа да ураде због својих голих личних интереса и зато сам и одлучио да преломим и да пробам нешто урадити како треба - додао је Роган.

Одборник СРС "Др Војислав Шешељ" Дражен Дунђер каже да га Роганов поступак не изненађује.

- Рогана можеш као овцу водити на солило вазда, он је обичан интережџија и све ради за своје личне интересе. И ми кад смо га први пут имали у већини једино смо га могли придобити функционерским мјестом. Он и не помишља да може страдати за идеју, камо ли да то учини - рекао је Дунђер и додао да није сигурно да ће Алексић имати већину на идућој сједници.

Бура у Билећи настављена је на посљедњој сједници локалног парламента када је Алексић изгубио већинску подршку у парламенту, јер су му леђа окренули тадашњи страначки колега Радослав Брчић и одборник Уједињене Српске Саша Радан, чиме је већина прешла у руке клуба "Звездано небо", који подржавају и одборници СДС-а. Због наношења штете угледу странке, како тврди Алексић, Брчић је искључен из СНСД-а.

Скупштинско руководство

Скупштинско руководство у Билећи у овом мандату мијењало се већ четири пута. На посљедњој сједници оставку је поднио предсједник билећког парламента Блажо Вујовић (СНСД), а дужности је разријешен и потпредсједник Бранко Алексић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана