Police biblioteke u Rogatici obogaćene sa 334 nove knjige

Sreten Mitrović
Police biblioteke u Rogatici obogaćene sa 334 nove knjige

Rogatica - Narodna biblioteka "Vojislav Lubarda" u Rogatici bogatija je za 334 nove knjige. Iz kabineta načelnika opštine Milorada Jagodića dobila je 256 naslova među kojim je 31 knjiga koje do sada nije imala ova kulturna ustanova, iako se može pohvaliti sa impozantnim brojem od skoro 36.000 naslova u odjeljenju dječije literature, za odrasle, zavičajnu zbirku i odsjek strane literature.

- Među knjigama je posebno vrijedna monografija o hramu Svetog Save na Vračaru u Beogradu. Tu su i tri toma knjige "Golgota srpskog naroda od 1941 do 1957" čiji je autor Momir Krsmanović i "Jugoslavija u plamenu" koju su zajedno napisali Radomir Smiljanić i Momir Krsmanović i više drugih knjiga čiji su autori uglavnom iz Srbije i Republike Srpske - kazala je direktorica biblioteke Minja Krsmanović.

Među knjigama za odrasle, nalazi se najnoviji roman Ljiljane Habijanović-Đurović "So zemlji", zatim "Bezdno" za koga je njen autor Svjetlana Velmar-Janković dobila Ninovu nagradu za 2018. godinu, te "Aleksandar od Jugoslavije" Vuka Draškovića, "Beleške jedne Ane" Mome Kapora i knjige nekoliko drugih više i manje poznatih autora domaće i inostrane scene. Bibliotekarke su dodale u ovaj fond 42 nove knjige za odrasle i 36 za dječije odjeljenje.

- Biblioteka u Rogatici trenutno broji nešto više od 800 čitalaca. Najviše je učenika ovdašnje osnovne i srednje škole, studenata i domaćica ljubitelja knjige, dodala je Krsmanovićeva.

                                                                                                    S. M.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana