Поклонима обрадовали сиромашне и ученике у Српцу

Д. Ј.
Поклонима обрадовали сиромашне и ученике у Српцу

Србац - Подјелом 35 лопти за све основне школе на подручју србачке општине фирма "Мане комерц" из Српца окончала је осмомјесечну хуманитарну акцију "Будимо породица" којом је обиљежила 25. годишњицу постојања и рада предузећа.

У склопу акције уручене су донације у укупном износу од 9.000 КМ, од чега су највећи дио новца добиле вишечлане и социјално угрожене породице за изградњу и адаптацију породичних кућа.

- Акција је покренута у мају прошле године и од тада смо сваког мјесеца издвајали десет одсто средстава од продатих производа из нашег акцијског каталога како бисмо помогли  породицама слабијег имовног стања. Одлучили смо да посљедњи циклус акције посветимо школама како бисмо их мотивисали да се више баве спортом - рекао је менаџер фирме Предраг Ђукић.

Директор ОШ "Јован Јовановић Змај" Србац Славко Драгосављевић рекао је да ће све централне и подручне школе на подручју општине добити најмање по једну лопту.

- Лопте су већ биле дотрајале и размишљали смо о њиховој набавци, тако да нам је ова помоћ стигла у прави час -  истакао је Драгосављевић.

Уручење лопти за школе организовано је на манифестацији "Сто дана ђака првака" на којој су првачићи презентовали знања која су стекли током првог полугодишта.

Хуманитарна акција "Будимо породица" реализована је у сарадњи са Центром за социјални рад како би помоћ стигла на право мјесто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана