Подршком индустријским зонама до нових радних мјеста у Бијељини

Љ. А.
Подршком индустријским зонама до нових радних мјеста у Бијељини

Бијељина - Предсједник Народне скупштине РС Недељко Чубриловић изјавио је јуче у Бијељини да овај град има сву подршку и Владе РС и њега као предсједника парламента када је ријеч о оспособљавању индустријских зона, спремних за нове инвеститоре.

Он је, након састанка са градоначелником Мићом Мићићем и предсједником Скупштине града Славишом Марковићем, казао да је Бијељина једно од најважнијих мјеста у Српској, те да представља чвориште које је веома близу Србији, Хрватској, а није далеко ни од границе са ФБиХ.

- Ја као предсједник Скупштине, а и Влада Српске подржавамо пројекте који доводе инвеститоре на ово подручје као што је развој индустријских зона у Бијељини који отварају нова радна мјеста и запошљавају људе - изјавио је Чубриловић додавши да је улагање у развој реалног сектора једно од најважнијих питања, јер даје основу за живот младих и останак на овим просторима.

Чубриловић је казао да су индустријске зоне формиране око Бијељине простор интересантан за све инвеститоре који ће се бавити областима од пољопривреде до најсавременијих технологија. Мићић је казао да се теме о којима је јуче разговарано са Чубриловићем не односе само на Бијељину, него на цијелу РС.

- Иницијативу да се Београд повеже са Сарајевом преко Бијељине и Брчког, потпуно подржавамо јер би Српска тиме сигурно добила много у саобраћајном и сваком другом погледу - рекао је Мићић и додао да је са Чубриловићем разговарано о санацији и заштити града од поплава.

Након Бијељине, Чубриловић је посјетио Модричу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана