Podrška u borbi za potomstvo u Trebinju neće stati

R. Mi.
Podrška u borbi za potomstvo u Trebinju neće stati

Trebinje - Trebinje će i u ovoj godini iz budžeta i gradskog Fonda solidarnosti izdvajati sredstva za finansiranje vantjelesne oplodnje bračnim parovima sa problemom steriliteta koji su iskoristili dvije besplatne šanse ili ne ispunjavaju starosni kriterijum Fonda zdravstvenog osiguranja RS.

Prošle godine četiri bračna para iskoristila su pravo na vantjelesnu oplodnju o trošku Fonda solidarnosti, a ima još pristiglih zahtjeva koji se razmatraju.

Trebinje u cjelosti izdvaja sredstva za postupak vantjelesne oplodnje, a veoma je značajno da nema starosnog limita jer je i starijima od 40 godina data šansa da postanu roditelji.

Da će grad Trebinje nastaviti da pomaže porodicama koje se bore da dobiju potomstvo potvrdio je zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić članovima Udruženja roditelja sa problemom steriliteta "Bebe".

- Porodica i djeca su nam prioritet. Mi smo spremni da izdvojimo sredstva za sve kojima je potreban treći pokušaj. Sredstava će, takođe, biti i za bračne parove starije od 40 godina i ne ispunjavaju uslove Fonda, jer kod nas nema starosnog limita - napomenuo je nedavno Ćurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana