Подршка у борби за потомство у Требињу неће стати

Р. Ми.
Подршка у борби за потомство у Требињу неће стати

Требиње - Требиње ће и у овој години из буџета и градског Фонда солидарности издвајати средства за финансирање вантјелесне оплодње брачним паровима са проблемом стерилитета који су искористили двије бесплатне шансе или не испуњавају старосни критеријум Фонда здравственог осигурања РС.

Прошле године четири брачна пара искористила су право на вантјелесну оплодњу о трошку Фонда солидарности, а има још пристиглих захтјева који се разматрају.

Требиње у цјелости издваја средства за поступак вантјелесне оплодње, а веома је значајно да нема старосног лимита јер је и старијима од 40 година дата шанса да постану родитељи.

Да ће град Требиње наставити да помаже породицама које се боре да добију потомство потврдио је замјеник градоначелника Требиња Мирко Ћурић члановима Удружења родитеља са проблемом стерилитета "Бебе".

- Породица и дјеца су нам приоритет. Ми смо спремни да издвојимо средства за све којима је потребан трећи покушај. Средстава ће, такође, бити и за брачне парове старије од 40 година и не испуњавају услове Фонда, јер код нас нема старосног лимита - напоменуо је недавно Ћурић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана