Подршка дрвопреради, обнови путева и туризму у општини Рибник

Срна
Подршка дрвопреради, обнови путева и туризму у општини Рибник

Рибник - Подршка дрвопрерађивачкој индустрији, реконструкција локалних путева, те осмишљавање новог пројекта привредно-спортско-туристичке манифестације у Рибнику договорена је на јучерашњем састанку министара у Влади РС са челницима ове општине, да би био подстакнут развој ове локалне заједнице

Министар индустрије, енергетике и рударства РС Петар Ђокић је рекао да постоје могућности за директну подршку рибничким предузећима која се баве финализацијом у дрвопреради.

- То ће бити значајно за повећање обима производње, вриједности производа и извоза, а све у функцији новог запошљавања - нагласио је Ђокић и додао да је разговарано и о квалитетном снабдијевању прерађивача шумским и дрвним сортиментима у складу са њиховим потребама.

Он је додао да је на плану борачко-инвалидске заштите дата подршка даљем стамбеном збрињавању породица погинулих бораца, ратних војних инвалида, као и уређењу постојећих и изградњи нових спомен-обиљежја. Планирана је и изградња и реконструкција путева који ће спојити удаљена подручја са центром општине.

Начелник Рибника Раденко Бањац је рекао да је на састанку са министрима дата подршка пројектима у области инфраструктуре, новог запошљавања и рјешавања проблема фирме "Рибничанка", која је у стечају. Додао је да ће услиједити и помоћ за изградњу спортског стадиона у Доњој Превији, као и спомен-обиљежја у општини и околини.

- Поменута је и помоћ Министарства трговине и туризма у вези са формирањем регионалне туристичке организације, која ће обухватити Мркоњић Град, Дринић, Источни Дрвар, Језеро, Рибник и Шипово - навео је Бањац и додао да се очекује отварање српско-чешке фирме за екстракцију етеричних уља, у којој би пробна производња почела крајем августа. Ова инвестиција, вриједна око милион евра, могла би у почетку обезбиједити десет радних мјеста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана