Почиње трка за санацију студењака

Д. С.
Почиње трка за санацију студењака

Бањалука - Министарство просвјете и културе Републике Српске објавило је јуче на порталу јавних набавки обавјештење о набавци за санацију павиљона један са рестораном и павиљона два Студентског центар "Никола Тесла" у Бањалуци.

Како су навели у Министарству, процијењена вриједност набавке је 2,7 милиона КМ без ПДВ-а, а рок за достављање понуда је 27. фебруар.

Подсјетили су да је Влада РС 23. јануара усвојила информацију о санацији Студентског центра "Никола Тесла".

- Закључком о измјенама и допуни Закључка Владе РС од 8. фебруара Министарство је задужено да обезбиједи средства за санацију павиљона један са рестораном и павиљона два Студентског центра "Никола Тесла", као и да спроведе процедуру јавне набавке путем отвореног поступка, у складу са Законом о јавним набавкама - саопштено је из Министарства.

Објекти бањалучког Студентског центра "Никола Тесла" претрпјели су велика оштећења у олујном невремену у децембру прошле године.

Олујни вјетар је тада однио кровове са прва три студентска павиљона, а потом је пала киша која је причинила додатну штету, због чега су ови објекти постали неусловни за становање. Убрзо је оспособљен трећи павиљон и дио првог, а студенти који се нису могли вратити у своје собе распоређени су у собама осталих објеката у које су убачени додатни кревети.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана