Почео мјесец корективне гимнастике у Мркоњић Граду

Свјетлана Ђуричић
Почео мјесец корективне гимнастике у Мркоњић Граду

Мркоњић Град - Програм под називом “Мјесец корективне гимнастике”, који је за ученике од првог до петог разреда организован у Културно-спортском центру “Петар Кочић” у Мркоњић Граду, окупио је већ током првог викенда око 40 малишана.

Програм је почео 9. новембра предавањем Бранислава Михајловића на тему “Гојазност је опасност за мене”. Организатор манифестације Боро Бошкић рекао је “Гласу Српске” да је ријеч о пилот-пројекту, који ће трајати до 2. децембра. Програм се састоји од часова корективне гимнастике у спортској дворани на којима са дјецом раде физијатар Татјана Бошкић из Завода “Др Мирослав Зотовић”, те физиотерапеут из Бањалуке Младен Мученовић.

- Током викенда смо већ имали прегледе физијатра и вјежбе са физиотерапеутом - казао је Бошкић, који је и директор Културно-спортског центра “Петар Кочић”.

Часови корективне гимнастике биће одржани и наредна три викенда.

- До сада је кроз пројекат прошло око 40 учесника, а програмом су изузетно задовољни и малишани и родитељи - рекао је Бошкић.

Додао је да је циљ пројекта да се основцима укаже на правилан начин исхране и правилно одрастање. Циљна група су управо дјеца претпубертетског узраста код које се могу уочити одређени недостаци, које је лакше отклонити прије него што пубертет наступи.

- Успјели смо приближити прегледе физијатра и физиотерапеута дјеци у Мркоњић Граду, што им много значи јер добијају потребне савјете. Циљ нам је да дјеци укажемо на то да је спорт у њиховом узрасту кључан за здраво одрастање, те да подигнемо ниво спортске активности и да их покушамо одвојити од рачунара и паметних телефона - истакао је Бошкић.

Интересовање

Боро Бошкић је посебно захвалан општини Мркоњић Град јер је препознала значај пројекта “Мјесец корективне гимнастике”.

- Надам се да ће, по завршетку, пројекат показати оправданост, те да ћемо га уврстити у календар редовних активности током године. То зависи од интересовања родитеља и дјеце - рекао је Бошкић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана