Počelo uređenje Kravičke rijeke i Križevice

K. Ć.
Počelo uređenje Kravičke rijeke i Križevice

Bratunac - Na području Bratunca trajno je regulisano oko 70 odsto riječnih korita, a počelo je i produbljivanje i uređenje oko 1.800 metara Kravičke rijeke i oko 250 metara rijeke Križevice prema granici sa Srebrenicom, rekao je načelnik Bratunca Nedeljko Mlađenović.

Prema njegovim riječima, za dvije ili tri godine biće uređena korita i ostalih rijeka i rječica.

- Za prvi projekat, koji se finansira sredstvima IPA fondova obezbijeđeno je 800.000 evra. U okviru tog projekta biće obezbijeđen dio novca za sanaciju oštećenja na Glogovskoj i Slapašničkoj rijeci - rekao je Mlađenović.

U mjesnoj zajednici Podgradac počela je regulacija preostalog korita  Križevice koja se finansiraju kreditnom sredstvima Svjetske banke.

- Prethodnih godina smo kroz više faza, a uz podršku Vlade RS i resornog ministarstva, regulisali više od 2,5 kilometra korita rijeke Križevice, a taj projekat realizujemo u saradnji sa srebreničkom opštinom - rekao je Mlađenović istakavši da će završetkom regulacije Kravičke rijeke i Križevice biti trajno i kvalitetno riješen problem izlivanja tih rijeka i plavljenja zemljišta i objekata koji se nalaze u priobalnom području.

On je najavio da će u ovoj godini biti pripremljena dokumentacija za uređenje obalskog dijela rijeke Drine, pored koje će biti izgrađena zaobilaznica do graničnog prelaza na novoizgrađenom  mostu Bratoljub.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana