Почело уређење Кравичке ријеке и Крижевице

К. Ћ.
Почело уређење Кравичке ријеке и Крижевице

Братунац - На подручју Братунца трајно је регулисано око 70 одсто ријечних корита, а почело је и продубљивање и уређење око 1.800 метара Кравичке ријеке и око 250 метара ријеке Крижевице према граници са Сребреницом, рекао је начелник Братунца Недељко Млађеновић.

Према његовим ријечима, за двије или три године биће уређена корита и осталих ријека и рјечица.

- За први пројекат, који се финансира средствима ИПА фондова обезбијеђено је 800.000 евра. У оквиру тог пројекта биће обезбијеђен дио новца за санацију оштећења на Глоговској и Слапашничкој ријеци - рекао је Млађеновић.

У мјесној заједници Подградац почела је регулација преосталог корита  Крижевице која се финансирају кредитном средствима Свјетске банке.

- Претходних година смо кроз више фаза, а уз подршку Владе РС и ресорног министарства, регулисали више од 2,5 километра корита ријеке Крижевице, а тај пројекат реализујемо у сарадњи са сребреничком општином - рекао је Млађеновић истакавши да ће завршетком регулације Кравичке ријеке и Крижевице бити трајно и квалитетно ријешен проблем изливања тих ријека и плављења земљишта и објеката који се налазе у приобалном подручју.

Он је најавио да ће у овој години бити припремљена документација за уређење обалског дијела ријеке Дрине, поред које ће бити изграђена заобилазница до граничног прелаза на новоизграђеном  мосту Братољуб.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана