Počelo proljećno uređenje Foče i Gradiške

R. Đ. - M. V.
Počelo proljećno uređenje Foče i Gradiške

Foča - Uklanjanjem dotrajalog drveća u fočanskoj ulici 9. maja počela je proljećna akcija čišćenja i uređenja opštine.

U narednom periodu radiće se i na uklanjaju otpada, uređenju zelenih površina, parkova i obala rijeka. Staro i dotrajalo drveće, kao i suve grane neće više predstavljati opasnost po prolaznike u ovoj fočanskoj ulici. Radnici Opštinskog odsjeka civilne zaštite posjekli su juče dva stara stabla, za koja je procijenjeno da mogu da ugroze saobraćaj i materijalna dobra.

- Uklonjene su dvije stare katalpe sa mnogo polomljenih grana. Stabla su bila trošna, suva i oboljela. Nova stabla ćemo zasaditi u ovoj, ali i u drugim gradskim ulicama - rekao je šef Opštinskog odsjeka civilne zaštite Čedo Zelović.

Sadnjom cvijeća načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić ozvaničio je početak proljećne akcije uređenja grada.

Početku akcije prisustvovali su predstavnici lokalne uprave, preduzeća i ustanova, učenici osnovnih i srednjih škola, te mališani iz vrtića "Lepa Radić". Direktor Komunalnog preduzeća "Gradska čistoća" Gradiška Zoran Bilbija istakao je da je planirana sadnja oko 3.500 sadnica cvijeća.

U okviru ove akcije, koja će trajati do 24. aprila, predviđeno je prikupljanje sitnog i kabastog otpada, pranje ulica, obilježavanje horizontalne i vertikalne signalizacije, krpljenje udarnih rupa i uređenje zelenih površina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana