Почело прољећно уређење Фоче и Градишке

Р. Ђ. - М. В.
Почело прољећно уређење Фоче и Градишке

Фоча - Уклањањем дотрајалог дрвећа у фочанској улици 9. маја почела је прољећна акција чишћења и уређења општине.

У наредном периоду радиће се и на уклањају отпада, уређењу зелених површина, паркова и обала ријека. Старо и дотрајало дрвеће, као и суве гране неће више представљати опасност по пролазнике у овој фочанској улици. Радници Општинског одсјека цивилне заштите посјекли су јуче два стара стабла, за која је процијењено да могу да угрозе саобраћај и материјална добра.

- Уклоњене су двије старе каталпе са много поломљених грана. Стабла су била трошна, сува и обољела. Нова стабла ћемо засадити у овој, али и у другим градским улицама - рекао је шеф Општинског одсјека цивилне заштите Чедо Зеловић.

Садњом цвијећа начелник општине Градишка Зоран Аџић озваничио је почетак прољећне акције уређења града.

Почетку акције присуствовали су представници локалне управе, предузећа и установа, ученици основних и средњих школа, те малишани из вртића "Лепа Радић". Директор Комуналног предузећа "Градска чистоћа" Градишка Зоран Билбија истакао је да је планирана садња око 3.500 садница цвијећа.

У оквиру ове акције, која ће трајати до 24. априла, предвиђено је прикупљање ситног и кабастог отпада, прање улица, обиљежавање хоризонталне и вертикалне сигнализације, крпљење ударних рупа и уређење зелених површина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана