Почело обиљежавање 20 година постојања Удружења Словенаца

Почело обиљежавање 20 година постојања Удружења Словенаца 09.12.2017 00:02 | Срна

Приједор - Позоришном представом „Арсен и старе чипке“, у извођењу Позоришне групе „Бц“ из Бовца, вечерас је почело обиљежавање двадесет година постојања и рада Удружења Словенаца „Липа“ у Приједору.

Предсједник Удружења Аленка Удуч рекла је новинарима да је ово удружење током двије деценије рада успјело да оствари основни циљ - окупљање Словенаца који су на ове просторе дошли још крајем 19. вијека.


„Успјели смо да упознамо Словенију да овдје и ми постојимо, а са друге стране, да овдашње становништво постане свјесно тога да поред њих живе и Словенци“, навела је Удучева.

Дводневни свечани програм обиљежавања јубилеја Удружења биће настављен сутра у Позоришту Приједор, промоцијом књиге „Наших двадесет година“.

Удучева је аутор ове, као и претходне три књиге које су објављене под заједничким насловом „Било кад било гдје, увијек смо Словенци“.

„Ријеч је о књизи која пригодним текстовима и фотографијама документује рад Удружења Словенаца од 1997. године до данас“, нагласила је Удучева.

Она је додала да ће промоција књиге бити дио свечане академије на којој ће бити уручене захвалнице заслужним појединцима који су у протеклих 20 година помагали рад Удружења Словенаца „Липа“ у Приједору.

Након завршетка академије, биће одржана традиционална божићна забава у Хотелу „Приједор“, којој ће осим чланова „Липе“ присуствовати бројне званице и гости, као и пријатељи из других удружења националних мањина које дјелују у Приједору, те представници Градске управе.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица