Počeli 17. Đurđevdanski dani u Bratuncu

Srna
Počeli 17. Đurđevdanski dani u Bratuncu

Bratunac - Tradicionalna kulturno-sportska manifestacija "Đurđevdanski dani" u Bratuncu počela je večeras otvaranjem izložbe slika Save Vukadinovića, književnom večeri i koncertom grupe "Katera" iz Istočnog Sarajeva te lokalnog Kulturno-umjetničkog društva "Most".

Izložba slika Save Vukadinovića sastoji se od 70 radova sa motivima mrtve prirode i pejzaža sa jesenjim i zimskim motivima, rađenih tehnikom ulje na platnu, privukla je pažnju ljubitelja slikarstva koji su prisustvovaliu otvaranju.


Vukadinović je penzionisani nastavnik likovne kulture koji živi i stvara u Beranama i Bratuncu, gdje je do sada priredio više izložbi.

Njegove slike nalaze se u skoro svim dijelovima svijeta i više puta je nagrađivan za skulpture i slike koje stvara.

Na književnoj večeri svoje pjesme su govorili bratunački pjesnik Vojin Ostojić i Aćim Todorović iz Vlasenice, predsjednik Književnog kluba "Luča" iz tog mjesta, a nastupio je i aforističar Nebojša Borovina iz Vlasenice, koji je svojim aforizmima izmamio smijeh i aplauze okupljenih.

Osim ljubitelja slikarstva i književnosti, prvog dana ove 17. po redu manifestacije uživali su i ljubitelji muzike i folklora uz nastup muzičkog sastava "Katera" iz Istočnog Sarajeva i lokalnog Kulturno-umjetničkog društva "Most", čiji je nastup na pozornici na gradskom trgu omela jaka kiša i grmljavina.

Za sutra je predviđeno gostovanje hora "Simonida" iz Gračanice sa Kosova i nastup folklorne sekcije lokalnog Kulturno-umjetničkog društva "Most".

Narednih dana planiran je nastup Amaterskog pozorišta "Aleksandar Joković" iz Ljubovije sa predstavom "Svastike", smotra stvaralaštva učenika bratunačkih osnovnih škola i obdaništa, odbojkaški turnir, opštinski kros, glumačke radionice, turniri u malom fudbalu i košarci i muzički koncerti i smotra folklora.

Manifestacija će biti završena na Đurđevdan, u nedjelju, 6. maja, svetom liturgijom, lomljenjem slavskog kolača u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice i slavskom trpezom ljubavi.

Organizator "Đurđevdanskih dana" je bratunački Dom kulture pod pokroviteljstvom opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana