Почели 17. Ђурђевдански дани у Братунцу

Срна
Почели 17. Ђурђевдански дани у Братунцу

Братунац - Традиционална културно-спортска манифестација "Ђурђевдански дани" у Братунцу почела је вечерас отварањем изложбе слика Саве Вукадиновића, књижевном вечери и концертом групе "Катера" из Источног Сарајева те локалног Културно-умјетничког друштва "Мост".

Изложба слика Саве Вукадиновића састоји се од 70 радова са мотивима мртве природе и пејзажа са јесењим и зимским мотивима, рађених техником уље на платну, привукла је пажњу љубитеља сликарства који су присуствовалиу отварању.


Вукадиновић је пензионисани наставник ликовне културе који живи и ствара у Беранама и Братунцу, гдје је до сада приредио више изложби.

Његове слике налазе се у скоро свим дијеловима свијета и више пута је награђиван за скулптуре и слике које ствара.

На књижевној вечери своје пјесме су говорили братуначки пјесник Војин Остојић и Аћим Тодоровић из Власенице, предсједник Књижевног клуба "Луча" из тог мјеста, а наступио је и афористичар Небојша Боровина из Власенице, који је својим афоризмима измамио смијех и аплаузе окупљених.

Осим љубитеља сликарства и књижевности, првог дана ове 17. по реду манифестације уживали су и љубитељи музике и фолклора уз наступ музичког састава "Катера" из Источног Сарајева и локалног Културно-умјетничког друштва "Мост", чији је наступ на позорници на градском тргу омела јака киша и грмљавина.

За сутра је предвиђено гостовање хора "Симонида" из Грачанице са Косова и наступ фолклорне секције локалног Културно-умјетничког друштва "Мост".

Наредних дана планиран је наступ Аматерског позоришта "Александар Јоковић" из Љубовије са представом "Свастике", смотра стваралаштва ученика братуначких основних школа и обданишта, одбојкашки турнир, општински крос, глумачке радионице, турнири у малом фудбалу и кошарци и музички концерти и смотра фолклора.

Манифестација ће бити завршена на Ђурђевдан, у недјељу, 6. маја, светом литургијом, ломљењем славског колача у Цркви Успења Пресвете Богородице и славском трпезом љубави.

Организатор "Ђурђевданских дана" је братуначки Дом културе под покровитељством општине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана