Počela sječa načelnika i direktora u Bijeljini

Ljiljana Aleksić
Počela sječa načelnika i direktora u Bijeljini

Bijeljina - Odbornici nove skupštinske većine u Bijeljini, koju predvodi SNSD, razriješili su juče načelnika jednog odjeljenja u Gradskoj upravi i direktora Agrarnog fonda i najavili nove smjene.

Miladin Rakić smijenjen je sa pozicije vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje, a na njegovo mjesto je imenovan Milorad Despotović. Despotović je nedavno podnio ostavku na mjesto načelnika Odjeljenja za inspekcijske poslove, a na tu poziciju odbornici su juče imenovali Ognjena Đuku. Ivan Stević smijenjen je sa funkcije direktora Agrarnog fonda, a na njegovo mjesto imenovan je Slaviša Gligorević.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Nedeljko Ćorić istakao je da su neophodne hitne promjene poput ovih najavivši nastavak rekonstrukcije u gradskoj administraciji i javnim ustanovama i preduzećima.

- Stav SNSD-a i stranaka naše koalicije jeste da su neophodne korjenite promjene u načinu na koji se do sada upravljalo javnim preduzećima i ustanovama u nadležnosti grada. Stoga smo odlučili da razmotrimo nove smjene direktora i načelnika odjeljenja. Zahvaljujući promjenama biće spriječene zloupotrebe javnih preduzeća i narodnog novca u političke svrhe. Drugi važan benefit jeste mogućnost da se prije izbora dobije jasan pregled stanja u Gradskoj upravi - rekao je Ćorić.

Skupština grada je stavila van snage odluku o polaganju infrastrukture za gradska javna preduzeća "Bijeljina-gas", "Telrad", "Telekom" i "Elektro-Bijeljina" i donijela novu. Komentarišući odluku o visini naknade za korišćenje putnog zemljišta za polaganje infrastrukturnih vodova, predsjednik gradske Skupštine Dragan Đurđević je rekao da se ona odnosi samo na infrastrukturu koja će biti polagana u narednom periodu, a ne i za postojeću.

- Ovo je bio veliki propust i ranije, jer nije postojala javna evidencija ko ili šta polaže u zemlju koja je javno dobro. Želimo da u narednom periodu, svi koji investiraju imaju jasnu sliku koliko će ih koštati to njihovo ulaganje na području grada - naveo je Đurđević.

Predstavnici opozicije su bojkotovali rad parlamenta i za vrijeme skupštinskog zasjedanja su održali konferenciju za novinare na kojoj je iznesen niz zamjerki na rad aktuelne većine.

- Ovakve smjene samo će nanijeti štetu građanima i dovešće do blokade započetih projekata - rekao je šef Kluba odbornika SDS-a Jovan Gajić.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić istakao je da su već pokrenuti sudski sporovi u vezi sa prethodnom sjednicom Skupštine navodeći da do njihovog okončanja neće učestvovati u radu Skupštine. On tvrdi da Gradska uprava nastavlja da funkcioniše bez problema.

- Najodgovorniji sam za njeno funkcionisanje, a ove političke smjene neće biti legalne. Biće problema u vezi sa paralelnim načelnicima odjeljenja - rekao je Mićić.

SNSD je sa partnerima nedavno formirao skupštinsku većinu srušivši dotadašnju koju je predvodio SDS.

Pozorište

Skupština grada Bijeljina donijela je juče odluku o osnivanju Gradskog pozorišta "Semberija Bijeljina". Dragan Đurđević je rekao da je Mićo Mićić prije osam mjeseci sa preduzećem "Žitopromet" protivzakonito sklopio ugovor o osnivanju javne ustanove pozorište.

- On nije na to imao pravo i time je prekršio zakon - tvrdi Đurđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana