Почела сјеча начелника и директора у Бијељини

Љиљана Алексић
Почела сјеча начелника и директора у Бијељини

Бијељина - Одборници нове скупштинске већине у Бијељини, коју предводи СНСД, разријешили су јуче начелника једног одјељења у Градској управи и директора Аграрног фонда и најавили нове смјене.

Миладин Ракић смијењен је са позиције вршиоца дужности начелника Одјељења за просторно уређење, а на његово мјесто је именован Милорад Деспотовић. Деспотовић је недавно поднио оставку на мјесто начелника Одјељења за инспекцијске послове, а на ту позицију одборници су јуче именовали Огњена Ђуку. Иван Стевић смијењен је са функције директора Аграрног фонда, а на његово мјесто именован је Славиша Глигоревић.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Недељко Ћорић истакао је да су неопходне хитне промјене попут ових најавивши наставак реконструкције у градској администрацији и јавним установама и предузећима.

- Став СНСД-а и странака наше коалиције јесте да су неопходне корјените промјене у начину на који се до сада управљало јавним предузећима и установама у надлежности града. Стога смо одлучили да размотримо нове смјене директора и начелника одјељења. Захваљујући промјенама биће спријечене злоупотребе јавних предузећа и народног новца у политичке сврхе. Други важан бенефит јесте могућност да се прије избора добије јасан преглед стања у Градској управи - рекао је Ћорић.

Скупштина града је ставила ван снаге одлуку о полагању инфраструктуре за градска јавна предузећа "Бијељина-гас", "Телрад", "Телеком" и "Електро-Бијељина" и донијела нову. Коментаришући одлуку о висини накнаде за коришћење путног земљишта за полагање инфраструктурних водова, предсједник градске Скупштине Драган Ђурђевић је рекао да се она односи само на инфраструктуру која ће бити полагана у наредном периоду, а не и за постојећу.

- Ово је био велики пропуст и раније, јер није постојала јавна евиденција ко или шта полаже у земљу која је јавно добро. Желимо да у наредном периоду, сви који инвестирају имају јасну слику колико ће их коштати то њихово улагање на подручју града - навео је Ђурђевић.

Представници опозиције су бојкотовали рад парламента и за вријеме скупштинског засједања су одржали конференцију за новинаре на којој је изнесен низ замјерки на рад актуелне већине.

- Овакве смјене само ће нанијети штету грађанима и довешће до блокаде започетих пројеката - рекао је шеф Клуба одборника СДС-а Јован Гајић.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић истакао је да су већ покренути судски спорови у вези са претходном сједницом Скупштине наводећи да до њиховог окончања неће учествовати у раду Скупштине. Он тврди да Градска управа наставља да функционише без проблема.

- Најодговорнији сам за њено функционисање, а ове политичке смјене неће бити легалне. Биће проблема у вези са паралелним начелницима одјељења - рекао је Мићић.

СНСД је са партнерима недавно формирао скупштинску већину срушивши дотадашњу коју је предводио СДС.

Позориште

Скупштина града Бијељина донијела је јуче одлуку о оснивању Градског позоришта "Семберија Бијељина". Драган Ђурђевић је рекао да је Мићо Мићић прије осам мјесеци са предузећем "Житопромет" противзаконито склопио уговор о оснивању јавне установе позориште.

- Он није на то имао право и тиме је прекршио закон - тврди Ђурђевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана