Почела санација основне школе у Масловарама

Срна

Котор Варош - Замјеном вањске столарије почела је санација зграде Основне школе “Петар Петровић Његош” у Масловарама, у општини Котор Варош. Ријеч је о пројекту вриједном 200.000 КМ, а средства је обезбиједила Влада Републике Српске.

Драгана Ђукић, директор Основне школе “Петар Петровић Његош”, истакла је да је замјена столарије и крова била неопходна ради уштеде у трошковима гријања.

“Осим наставног процеса, морали смо водити бригу и о здрављу ученика, а дотрајала столарија и оштећени прозори нису могли задржати топлоту у зимским мјесецима. Након завршетка радова, знатно ћемо смањити утрошак енергије и створити нормалне услове за рад”, рекла је Ђукићева.

Она је захвалила Влади Републике Српске јер је препознала значај ове установе, која је саграђена почетком осамдесетих година прошлог вијека и неопходна јој је темељна реконструкција за нормално одржавање наставе.

“Замјена крова и спољашње столарије неће утицати на одржавање наставног процеса за 261 ученика и њихове наставнике”, додала је Ђукићева.

Извођач радова је предузеће “Џена” из Градачца, а уколико временске прилике дозволе планирано је да радови буду завршени крајем маја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана