Počela sa radom TV Istočno Sarajevo

Željka Domazet
Počela sa radom TV Istočno Sarajevo

ISTOČNO SARAJEVO - Televizija Istočno Sarajevo u petak je i zvanično počela da radi. Svečano su je u rad pustili gradonačelnik Istočnog Sarajeva Radomir Kezunović i mitropolit dabrobosanski Nikolaj.

- Vjerujem da će Televizija Istočno Sarajevo, na koju je ovaj grad dugo čekao, u znatnoj mjeri uticati na razvoj opština koje su u sastavu grada, regije i Republike Srpske. I ovaj završeni projekat otvaramo u sklopu obilježavanja 15. godišnjice i krsne slave Istočnog Sarajeva - kazao je Kezunović.

Direktor Radio-televizije Istočno Sarajevo Branislav Ilić kazao je da je zadatak ove kuće da pruži sve informacije iz života grada koje su neophodne njenim stanovnicima, te da postane zamajac razvoja u svim segmentima društva.

- U programskim sadržajima ova medijska kuća će nastojati da očuva nacionalni identitet i da mu da novi podstrek i snagu. I na ovaj način gradićemo mostove prijateljstva, razumijevanja i saradnje - kazao je Ilić.

Ova medijska kuća emitovaće program kao kablovska televizija koja će putem linkova ostvariti gledanost u početku u opštinama Istočnog Sarajeva, dok će u narednom periodu "vrlo brzo" pokriti i susjedne opštine i region.

Ilić je rekao da se ideja o izgradnji televizije ne bi mogli realizovati bez osnivačkog uloga grada, pomoći opština i privrednika iz Istočnog Sarajeva i Sarajeva.

- Značajan doprinos u završetku cijelog projekta dali su i Vlada RS i premijer Milorad Dodik, koji su za ovu investiciju odobrili 300.000 maraka - istakao je Ilić, ističući da je kompletan projekat koštao oko milion maraka i da je opština Istočno Novo Sarajevo obezbijedila besplatan prostor i adaptaciju. U ovu medijsku kuću, u kojoj će raditi novinari radija, primljeno još pet mladih novinara i tehničko osoblje.

Mitropolit Nikolaj: Veliki uspjeh

Mitropolit Nikolaj je kazao da je otvaranje Televizije Istočno Sarajevo "veliki uspjeh koji treba podržati u svakom pogledu".

- Želja mi je da sačuvate dostojanstvo, odmjerenost i da vam emisije budu ozbiljne i da nijedna ne bude "zarazna" za mladu generaciju i djecu kako biste im ostavili bolji i humaniji svijet - kazao je Nikolaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana