Почела са радом ТВ Источно Сарајево

Жељка Домазет
Почела са радом ТВ Источно Сарајево

ИСТОЧНО СAРAЈЕВО - Телевизија Источно Сарајево у петак је и званично почела да ради. Свечано су је у рад пустили градоначелник Источног Сарајева Радомир Кезуновић и митрополит дабробосански Николај.

- Вјерујем да ће Телевизија Источно Сарајево, на коју је овај град дуго чекао, у знатној мјери утицати на развој општина које су у саставу града, регије и Републике Српске. И овај завршени пројекат отварамо у склопу обиљежавања 15. годишњице и крсне славе Источног Сарајева - казао је Кезуновић.

Директор Радио-телевизије Источно Сарајево Бранислав Илић казао је да је задатак ове куће да пружи све информације из живота града које су неопходне њеним становницима, те да постане замајац развоја у свим сегментима друштва.

- У програмским садржајима ова медијска кућа ће настојати да очува национални идентитет и да му да нови подстрек и снагу. И на овај начин градићемо мостове пријатељства, разумијевања и сарадње - казао је Илић.

Ова медијска кућа емитоваће програм као кабловска телевизија која ће путем линкова остварити гледаност у почетку у општинама Источног Сарајева, док ће у наредном периоду "врло брзо" покрити и сусједне општине и регион.

Илић је рекао да се идеја о изградњи телевизије не би могли реализовати без оснивачког улога града, помоћи општина и привредника из Источног Сарајева и Сарајева.

- Значајан допринос у завршетку цијелог пројекта дали су и Влада РС и премијер Милорад Додик, који су за ову инвестицију одобрили 300.000 марака - истакао је Илић, истичући да је комплетан пројекат коштао око милион марака и да је општина Источно Ново Сарајево обезбиједила бесплатан простор и адаптацију. У ову медијску кућу, у којој ће радити новинари радија, примљено још пет младих новинара и техничко особље.

Митрополит Николај: Велики успјех

Митрополит Николај је казао да је отварање Телевизије Источно Сарајево "велики успјех који треба подржати у сваком погледу".

- Жеља ми је да сачувате достојанство, одмјереност и да вам емисије буду озбиљне и да ниједна не буде "заразна" за младу генерацију и дјецу како бисте им оставили бољи и хуманији свијет - казао је Николај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана